hits

Jeg savner Kristin Halvorsen

"Hvis det ikke blir full barnehagedekning med SV i regjering, så blir dere kvitt meg", sa Kristin Halvorsen i en TV-debatt i 2005. Uttalelsen er siden kalt "barnehageløftet". SV satset alt på ett eneste kort, og dermed måtte de levere på det også.

Kan vi håpe at noen partier er like konkrete og like kompromissløse før valget neste år? "Hvis vi ikke får gjennomført de 31 punktene i 22.juli-rapporten, så blir dere kvitt meg".

Den kostet jo mye, den barnehageutbyggingen. Skal man få til noe så må man satse. SV puttet til og med sine egne prinsipper om privat vs. offentlig i poten, de tilot private å drive barnehager landet rundt. Og det ble full barnehagedekning.

Nå håper jeg de store partiene tar et liknende eierskap til landets beredskap. Men Debatten i NRK TV i går torsdag var ikke løfterik i så måte. At Justisdepartementet ledes av regjeringens største tåketaler, Grete Faremo, hjelper jo heller ikke.

Jeg håper at et av de tre store partiene kan formulere sitt "beredskapsløfte", like konkret som SVs barnehageløfte foran valget i 2005. (Og mer konkret enn jeg har skissert det ovenfor). Og at de vinner valget på det.

Dette er så viktig at jeg er villig til å stemme på hvilket som helst av dem, også Arbeiderpartiet, dersom de framstår som mest troverdig på akkurat dette feltet.

"Mer drevne regjeringsdeltakere vet at det er dumt å gi garantier. Mulig det, men mer erfarne regjeringsdeltakere har ikke klart å få til full barnehagedekning heller", uttalte Halvorsen om barnehageløftet, midt i sin første regjeringsperiode.

Godt sagt. Man må forplikte seg, for å få til noe. Halvorsen satte alt inn på å gjennomføre en eneste sak, og hun klarte å få den gjennomført. Hvem tør å satse like hardt i valgkampen 2013?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar