hits

Sykt på sykehjem

Neida, det er ikke bare politietaten som drukner i rapporteringsplikt på alt og ingenting, mens den viktige delen av jobben blir vekk-prioritert. Les bare hva sykehjemslegen Pernille Bruusgaard skriver i siste nummer i Dagens Medisin:

Det mangler ikke på tilsynsinstanser som vurderer arbeidet som utføres i våre sykehjem: Helsetilsynet, Arbeidstilsynet, Kommunerevisjonen, Kvalitetsrevisjonen, Tilsynsutvalget og Tilsynsfarmasøyten ser oss stadig i kortene. Selv om en instans nettopp har vært på befaring, kan ikke den neste benytte resultatene. 

Du kan lese hele artikkelen hennes i Dagens Medisin her. Om behandlere som blir pålagt stadig nye oppgaver, og som halser fra pasient til pasient, mens politikerene over dem bidrar med kombinasjonen store visjoner og krav om tellekanter i meningsløse rapporteringssystemer.

Avisa Klassekampen (tro meg, Norges beste avis for tiden til tross for at redaksjonen er ideologisk på bærtur) har hatt en hel artikkelserie om hvordan tellekant-tyranniet brer seg i staten. Kombinasjonen av å gi sine ansatte mål som er umulige å følge, samtidig som de må fylle dagen med idiot-rapportering, den er drepende på flinke folk.

Nettopp. Drepende på flinke folk, men kjempefin for de udugelige. Legg merke til tittelen på Pernille Bruusgaard, forfatteren av denne utmerkede artikkelen. "Frilans sykehjemslege og skribent". Bruusgaard har vært ansatt i full stilling som sykehjemslege i flere år, før hun valgte å ta en pause. De beste legene slutter, og begynner å frilanse i stedet. Det er bare deprimerende.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar