hits

Ulvebråk i Høyre

Gunnar Gundersen

Det kan bli ulvekrig i Høyre, ifølge Aftenposten 16/9. Gunnar Gundersen, stortingsrepresentant fra Hedmark, vil ha slutt på å verne ulven innenfor norske grenser. Fornuftig nok, i og med at de få ulvene vi har er en del av en diger og livskraftig russisk-skandinavisk ulvestamme, som langt fra er utrydningstruet.

Her er "Harde Faktas" sak om rovdyr på Youtube.  Neste Harde Fakta med Jon Hustad kan du se på TV2 onsdag kveld.

Stortingsrepresentant Nikolai Astrup fra Oslo derimot, vil ha ulv også i Norge. Dermed kan Høyre på neste landsmøte få mye rovdyr-bruduljer når partiprogrammet skal utformes.

Men de er ikke de eneste. I hvert eneste parti i Norge vil det kunne bli bråk rundt rovdyrforvaltningen. Og skillet går mellom by og land,

Nikolai Astrup

eller mer presist mellom de fylkene som har rovdyr (og vil bli kvitt dem) og de fylkene som ikke har rovdyr, og som derfor er mer rovdyrvennlige.

Jeg bor på Majorstua, men har opp gjennom årene hatt mye kontakt med folk i Oppland og Hedmark som sliter med rovdyr. Og jeg er mot at vi skal ha ulv og bjørn i Norge, men for at vi skal ha jerv og gaupe. Ulogisk? Jeg forklarte saken på TV2 onsdag 12. september i år.

Saken kan du se på youtube her. Følg Harde Fakta på TV2 onsdag kveld og på egen Facebook-side: Harde fakta på Facebook.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar