hits

Trekk lodd om Munch-museet

Norge har fostret to kunstnere som er virkelig verdensberømte. Det er Henrik Ibsen og Edvard Munch. Pussig nok klarer vi ikke bygge gode monumenter over noen av dem.

Erling Dokk Holm har en artikkel om saken i Dagens Næringsliv i dag torsdag 20. september. Kan ikke Arbeiderpartiet og Høyre trekke lodd om lokaliseringen? Det er jo uenigheten mellom disse to store partiene som gjør at vi aldri får noe museum. AP vil ha nytt museum på Tøyen, Høyre vil ha Lambda i Bjørvika, det skjeve bygget du vet.

"Det partiet som gir seg på lokaliseringen gir hele byen et museum," skriver Dokk Holm. "Det som ikke gir seg gir oss ingenting". Og ettersom ingen ser ut til å gi seg foreslår han loddtrekning.

"Noen vil si det er useriøst, men tvert imot. Det er en effektiv og fornuftig måte å løse et problem på. Det etterlater ingen tapere, og skaper lojalitet til beslutningen. Det finnes en solid tradisjon for å trekke lodd i politikken, både i Hellas i antikken og senere," skriver Dokk Holm, som til daglig underviser på Markedshøyskolen og Arkitektur- og designskolen i Oslo.

Godt forslag. Trekk lodd. Oslo trenger et museum, og det å få bygget det er viktigere enn lokaliseringen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar