hits

Lut lei av stortingslivet

Kjetil Solvik-Olsen, en av Fremskrittspartiets beste politikere, forteller i Klassekampen i dag 21. september hvorfor han ikke gidder mer. Les intervjuet her: Lut lei av stortingslivet.

Kjetil Solvik-Olsen. Foto: Stortinget

 

Dårlig lønn. Unge, kunnskapsløse broilere får stadig flere posisjoner. Virkelighetsfjerne og innholdsløse debatter. Det er avisas oppsummering av intervjuet.

Solvik Olsen gir et godt bidrag til lønnsdiskusjonen, fordi han viser sammenhengen mellom lønna på rundt 780 000 kroner og en dårlig debattkultur. Lønna tiltrekker seg broilere, mens tungvektere fra samfunns- og organisasjonskultur ikke ønsker seg inn på Stortinget, blant annet på grunn av lønn. Han oppgir lønna som ett element av flere for hvorfor han selv gir seg.

Les også intervjuet i NA24 i går 20. september: Alt vi har fått til er å flytte en laksefjord 50 meter.

Men først og fremst er intervjuet i Klassekampen et interessant angrep på dyrkingen av "politiske talenter". De som briefer med sitater av Ayn Rand eller Mao tse Tung, men som ikke har peiling på hvordan det de vedtar påvirker samfunnet. Eller de litt større broilerne, som er blitt voksne nok til å avlevere innlærte fraser på løpende bånd:

Helga Pedersen er en floskelmaskin uten like. Det gir ingen mening i å diskutere noe som helst med henne,"  sier Solvik-Olsen til Klassekampen.

Det er sjelden vi leser så direkte tale om Stortinget, ja, om arbeidslivet i det hele tatt. Det er når folk skal slutte at de sier sannheten. Alle sjefer bør gjennomføre intervjuer med de som har sagt opp for å få en usminket rapport. Solvik Olsen gir, heldighvis, den rapporten til pressen.

Intervjuet med Solvik-Olsen: Lut lei av stortingslivet og med NA24 her: Alt vi har fått til, er å flytte en laksefjord 50 meter

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar