hits

Jonas: En farlig helseminister

Er helseminister Jonas Gahr Støre Norgesmester i avledning? Hans departement har nettopp mottatt en knusende rapport fra Fylkeslegen om at pasientener har vært i fare på Ahus på grunn av lav bemanning.

Og hva snakker Støre om da? Kulturløftet. Ja, du leste riktig. Da Dagens Næringsliv lørdag konfronterte ham med at Norge bruker mindre penger på helse per innbygger nå enn da regjeringen ble etablert i 2005, svarer han: "Uansett er det vanskelig å definere hva en helsekrone er. Et eksempel kan være at det Trond Giske og Anniken Huitfeldt har løftet inn av midler gjennom "kulturløftet" er for meg viktige helsekroner."

Hurra! Til alle pasienter som er redd for å dø på grunn av sloms, rot eller dårlig bemanning: Fatt mot!  Operaen går så det suser! Helsekronene blir brukt der de virkelig monner! På regionteatrene, museene og bibliotekene!

Bent Høie fra Høyre kaller Støres avsporing latterlig i dagens (mandag) utgave av Dagens Næringsliv. Jeg er usikker på om "latterlig" er riktig ord. Jeg synes Jonas Gahr Støre er farlig.

En mann som besvarer ethver presist spørsmål med bevisst tåkelegging eller total avsporing, er farlig. I hvert fall hvis han er statsråd.

 Les artikkelen Ap-fyrsten og folket fra 2008. "Jonas ville aldri kalt en spade for en spade. Han ville sagt "et viktig redskap som gir interessante muligheter i møtet mellom de løfterike elementene jord og luft."

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar