hits

Død som en sild

Rune Øygard er død som politiker etter opplesingen av Skype-meldinger i retten i dag. Dette er god gammel griseprat og umulig å bortforklare som noe annet enn at han lot seg hisse opp seksuelt av en ungjentes meldinger og at han aktivt oppsøkte denne situasjonen.

Klassisk sexchatting altså, slikt voksne damer gjør mot betaling i telefon og på nett. Men dette er ikke en voksen dame. Dette er et barn. Et barn Rune Øygard hadde en omsorgsposisjon i forhold til. Hans moralske fall er udiskutabelt.

Men hvilke detaljer vil bli gjengitt i offentligheten? Partene ber jo pressen være varsomme med å gjengi detaljene i Skype-meldingene, og det tar pressen hensyn til.

Som VG skriver: Samtidig skal vi gi dere et riktig bilde av hva som skjer og den totale bevissituasjonen i straffesaken. Dette er en vanskelig avveiing og vi forsøker så godt vi kan å balansere disse to behovene opp mot hverandre.

Nå er salen uansett såpass full at detaljene i språkbruken vil nå alle Øygards sambygninger og alle sentrale tillitsvalgte i hans mange nettverk. Det rettslige derimot, er noe helt annet. Å bevise at griseprat automatisk fører til sex, også om man ligger i dobbelstseng, er jo et langt stykke.

Jeg tror fortsatt dette ikke holder til en fellende dom. Det har jeg skrevet før, og fått mange reaksjoner på. Noen, og det er den største gruppen, tror jeg har skrevet at Rune Øygard er uskyldig, fordi jeg tror han blir frifunnet. De tar feil, og kan bare bla tilbake i tidligere blogposter og lese litt grundigere.

Så er det de som mener at jeg er passe dum som tør å tippe om en rettssak før saken er ferdigført. De har jo rett, men det er mitt eget problem, at jeg tar risikoen på å dumme meg ut. Så er det de som mener at dette er useriøs synsing om en veldig alvorlig sak. Det er en god og interessant innvending, som jeg skal tygge nærmere på.

Tilbake til Øygard: Uansett hva dommen blir i denne saken er løpet kjørt for Rune Øygards karriere og videre liv som politiker. Det er ikke sikkert at vi noen gang får sannheten om de angivelige samleiene. Men vi har fått vite mer enn nok om hva slags alminnelig moral han har.

Rune Øygard har hatt nettsex med en jente som for det første var for ung og for det andre hadde Øygard som en viktig omsorgsperson i livet sitt. Han kan ikke ha noen tillitsverv etter dette.

PS: Pågangen i alle digitale postkasser har vært så voldsom de siste dagene at jeg ikke får fulgt opp. Beklager det!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar