hits

LO mistet en hærfører da de mistet Valla

Dagens bloggpost er er bare et kort bjeff: Les Erling Kjekstads omtale av Vallas bok. Den er nemlig en analyse av politikk, og ikke bare enda mer tjatring om Yssen-saken.

Her er Erling Kjekstad i Nationen: Venstresiden som ble vekk

Denne uka kom Vallas selvbiografi. Jeg har enda ikke fått lest den. Bare bivånet pressedekningen. Og hva handlet den om? Jo, om hva Valla mener om Ingunn Yssen. Og hva hun ikke mener om Ingunn Yssen. Og litt om hva Valla synes om Jens Stoltenberg. Der Gerd-Liv Valla selv er opptatt av politikk, er pressen bare opptatt av å harve opp noe nytt om Valla/Yssen-saken.

Ettersom jeg selv har jobbet for Gerd-Liv Valla, som rådgiver noen korte og hektiske uker under nettopp Yssen-saken, så skal jeg avholde meg fra å kommentere den saken. Men jeg har lyst til å minne om at Gerd Liv Vallas viktigste prosjekt handler om politikk. Jeg er stort sett uenig i alt hun mener om politikk. Men jeg liker folk som brenner for noe.

Da LO mistet Gerd Liv Valla, mistet de en hærfører. Og denne hærføreren skal nå for evig tid måtte svare på: "Angrer du på noe i forhold til Ingunn Yssen?"

Hun skal ikke svare på hva hun mener om lavtlønte kvinner, om sykelønnsordningen, om kommende tariffoppgjør eller lønnspress i bransjer med EØS-innvandring. Neida, hun skal svare på hva hun mener om Ingunn Yssen.

Det er bare veldig, veldig rart at denne saken skal stå igjen som det viktigste i Gerd Liv Vallas ettermæle. Så derfor kan jeg bare gjenta: Les Erling Kjekstad i Nationen, som beskriver hva Valla, og Vallas fall, betydde for den rødgrønne regjeringen.

Erling Kjekstad: Venstresiden som ble vekk.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar