hits

Christina Vukicevic: Skilsmissebarn eller yrkesutøver?

Var det noen som ikke fikk vondt i magen av å se Christina og Vladimir Vukicevic i går?

Da gikk de to barna til Petar Vukicevic for første gang ut offentlig. Å høre en datter begå karakterdrap på sin mor i all offentlighet, er sjelden kost.

Christina Vukicevic og faren Petar. Foto: Scanpix

"Jeg og min bror er blant de få menneskene i verden som vet hva vår mor er i stand til å gjøre (...). Og vi ber om respekt og forståelse for at vi ikke vil gå dypere inn på det."

Noen skilsmisser er opprivende og grusomme. Bruddet mellom Petar og Turid var åpenbart en slik skilsmisse, som hele ni år etter er like forferdelig. Vukicevic-barna er nå i 20-årene, men i denne sammenhengen er de først og fremst barn. Og de burde sluppet dette.

Noen burde sagt veldig tydelig at de ikke trenger å gå så langt i offentligheten som det de gjorde i går. De tar en for stor sjanse med hensyn til sin egen karriere. Og de lukker for alltid døren til det som kunne vært mulig, i en fjern fremtid, av forsoning .

Kort oppsummert bakgrunn: Barnas mor, Turid Syftestad, har bidratt til at en rekke eposter er blitt sent til Norges Idrettsforbund og Anti-doping Norge. Epostene har ført til at friidrettstreneren Petar Vukicevic er blitt permittert fra trenerjobben i Friidrettsforbundet.

Han på sin side sier eks-kona har manipulert epostene, og at det virker som hun "gjør hva hun kan" for å sverte han og hans familie. Barna er begge aktive friidrettsøvere, har sin far som trener og har ikke hatt kontakt med moren på flere år.

Vi er en tredje, utenforstående og uskyldig part, sa Christina Vukicevic. Og det har hun inderlig rett i. Både Vladimir og Christina har vært dopingtestet regelmessig over tid. Det er ingen mistanke om at de har vært involvert i noe av det faren, og altså treneren deres, nå er i søkelyset for.

Barnas mor, Turid Syftestad. Foto: Aftenposten

Så da er spørsmålet: Hvorfor valgte de to å gå offentlig ut ved så sterke ord? De kunne valgt å sendt en pressemelding om at de støttet og trodde på faren, og ferdig med det. Da ville trykket lettet. I stedet la altså Christina bredsiden til ved å si de dramatiske ordene:

"Jeg og min bror er blant de få menneskene i verden som vet hva vår mor er i stand til å gjøre..."  Og mer vil ikke Christina si. Hun overlater altså til vår fantasi å tenke oss hva det kan være.

Ved å bruke slike ord går ikke bare Christina aktivt inn i konflikten mellom foreldrene, men hun aksentuerer den ytterligere, gjør den mer personlig, mer privat. Vi skjønner at her ligger det jaggu mye.

Har disse barna noen på sin side som ivaretar deres, og kun deres interesser i denne saken? Eller er de drevet med i et spill der de går alt for langt for å støtte sin far?

Christina og Vladimir la sin egen karriere i potten som innsats i spillet mellom foreldrene, ved å holde en slik pressekonferanse. De kan jo umulig ha den fulle oversikt over hva denne sakens utfall blir.

Hva hvis det blir bevist at faren faktisk har sendt disse epostene om doping? Da vil Turid Syftestad bli stående igjen som en rettmessig varsler. Og Vukicevic-barna har fått ødelagt sitt omdømme nasjonalt og internasjonalt.

Det har de sannelig ikke fortjent. Det er sjelden vi har sett et så stygt eksempel på foreldre som slåss med barna som innsats.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar