hits

Statsstøtte til slanketips

Jeg hadde ikke tenkt å skrive noe i dag, 2. januar. Men da jeg så dette avis-stativet, med Dagbladets og VGs forsider om slanking, så ble det likevel et kort formiddags-bjeff.

Legg merke til hvor like forsidene er den første arbeidsdagen i det nye året. Begge aviser bruker nøyaktig samme Scanpix-bildet av Anders Jacobsen i venstre hjørne. Begge aviser har også den drepte 23-åringen i Egersund på forside (dog i motsatte hjørner). Og begge har et byrå-illustrasjonsbilde av ung jente som trener på forsida med ditto slankeoverskrifter.

Forside-redigererne i Dagbladet og VG er ikke dumme, de vet hva vi vil ha. Og de var synkront skråsikre på at slanking var tingen på forsida i dag. Er det virkelig ingen som har som nyttårsforsett å gjøre noe bra for verden i 2013? Eller i det minste lese noen nye bøker, som for å styrke hjernen litt, ikke bare buken?

Og et lite PS til Hadia Tajik, som lar begge disse avisene få flere titalls millioner i pressestøtte (momsfritak) hvert år for å gjøre oss enda mer navlebeskuende (bokstavelig talt). Hva er vitsen? Mitt nyttårsforsett å være enda mer grinete på skattebetalernes vegne i 2013 som jeg var i 2012.

Kutt ut momsfritaket, og dropp de ville planene om å gi Dagbladet mer direkte produksjonstilskudd.  Vi trenger ikke enda flere mageøvelser og slanketips på statsstøttede forsider.

Les Gunnar Stavrum: Journalister får mer i statsstøtte enn bønder

Les også Gunnar Stavrum i dag 2. januar om nyttårsforsetter: Gi meg et nytt liv

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar